Magično drevo


Kaja Golavšek, Nastja AmbrožičSpoznaj Erika. To je majhen fant, ki nima doma. Vse kar ima so modre nogavice, na katerih so rumeni trikotniki.


Nekega dne, ko se je Erik sprehajal po gozdu, se je tako kot ponavadi ustavil pri enem od dreves. Vendar se mu je tisti dan to drevo zdelo neresnično čudovito, bolj kot vsa druga drevesa. 
 Usedel se je na gosti mah, ki je rasel po tleh. Iz žepa je potegnil jabolko,da bi jo pojedel, pri tem pa se je globoko zamislil, kako žalosten je, ker nima družine.

Ko je hotel ugrizniti v jabolko, je drevo kar naenkrat po deblu začelo dobivati bele pike, listi pa so postajali modri. Erik je opazil, da ga z veje gleda majhen hrošček. Ta je skočil na njegovo jabolko, mu jo ukradel in odnesel na drevo. Tudi jabolko je dobilo bele pike.


Ker je bil Erik pogumen fant in ker je bil lačen, se je odločil splezati na drevo in dobiti nazaj svoje jabolko. Ko je začel plezat, se je deblo začelo spreminjati v vse vrste barv z veliko vzorčki. Takrat se je začel zavedati, zakaj se mu je drevo zdelo tako čudovito. Plezal je še višje, in tudi listi so postali mavrični. Rdeči, rumeni, zeleni, vijolični, modri, oranžni... Deblo se je nato spremenilo v modro barvo, na njem pa so bili rumeni trikotniki, ravno taki kot na njegovih nogavicah.
Nato pa je prišlo do velikega preobrata. Erik je postal paleta barv.


Čez en teden, se je po enaki poti sprehajala deklica Gea. Nabirala je kostanj za svojo babico, s katero je živela. Tavala je okrog, ker se je izgubila. Zelo žalostna, kako bo prišla domov,je naenkrat zagledala drevo mavričnih barv. Ko si ga je bližje ogledala, je na tleh zagledala paleto z barvami. Ker je rada ustvarjala, se je odločila, da paleto vzame domov. Iznenada se je bela pika začela premikati po modrem deblu z rumenimi trikotniki.
Gea je piko z začudenjem opazovala, nato pa ji je pika skočila v košaro s kostanji. Ko jo je pogledala bolje, je videla, da je to majhen hroč. Ta hrošček ji je pokazal pot do doma.


Takoj ko je prišla domov, se je odločila, da nariše to čudežno drevo, ki ga je videla v gozdu. Ko je vzela čopiče in paleto iz gozda v roke, so barve na paleti oživele. Barve so se začele kapljati na tla. Ko so se združile, se je iz njih prikazala oblika malega fantka. To je bil Erik.

Gea ga je najprej začudeno gledala, nato pa sta se takoj spoprijateljila. Gea je vprašala babico ali Erik lahko ostane in živi pri njiju. Babica je najprej oklevala, nato pa je privolila. Gea in Erik sta se zmenila, da bo drevo ostala njuna skrivnost in da se bosta vsak dan šla v gozd igrat s prijaznim hroščkom.
Nato je babica spekla kostanje,ki jih je Gea nabrala in skupaj so živeli srečno življenje.